Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

7 jó tanács

2015.12.26

7 dolog, amiről szokjál le, ha valamit el akarsz érni!

1. Ne turkálj mások zsebében!
Amikor valaki vesz valamit (pl. egy telefont, egy autót), mi az első kérdésed? Az, hogy “Mennyi volt?” Igaz? Vagy amikor az ismerősöd elújságolja, hogy a tesója kimegy külföldre dolgozni, akkor is ezt kérdezed, hogy “Mennyit fog keresni?” Ugye?
De mi közöd van hozzá? Semmi! Ne kérdezősködj. Minek kell neked tudni azt, hogy a másiknak mennyivel megy jobban nálad? Ettől csak irigy leszel, és besavanyodsz, a negatív érzéseknek pedig negatív következményük van…
Tehát szokjál le gyorsan arról, hogy a másik zsebében kotorászol. A saját zsebeddel foglalkozz!

2. Ne nyafogj!
002-az-igazi-kerdes.jpgNem vagy elégedett az anyagi helyzeteddel? Ki tehet arról, ha nem? Az állam? A gazdaság? A gyerekkorod? Ha mindig ezekkel a kifogásokkal takarózol, akkor még nem nőttél fel. Lehetsz 50 éves is, de ha szerinted te nem tehetsz semmiről, és minden bajodért mások hibásak, akkor még erősen gyerek vagy fejben. Kortól, nemtől családi helyzettől függetlenül.

Az igazi kérdés, amit fel kell tennünk magunknak nem az, hogy ki a felelős azért, hogy így alakult eddig az életünk, hanem az, hogy még továbbra is akarjuk-e így leélni a hátralévő részét.

Az életben mindennek megvan a maga oka, a rossz dolgoknak általában az, hogy hülye döntéseket hoztál. Vegyél egy mély levegőt, és legalább magadnak valld be, hogy a sorsodról javarészt te tehetsz. Naiv voltál, figyelmetlen, gőgös, büszke, vagy csak lusta, mint az állat. Mindegy. A lényeg: ismerd el, hogy hibáztál.
Ha belátod, onnantól azt is felismered, hogy tényleg nem a környezeted határozza meg a jövődet. Ahogy hoztál rossz döntéseket, ugyanúgy meg tudod hozni a jókat is. Nőj fel végre!

3. Ne félj! 
El sem hiszed, hány ember lehetne sokkal gazdagabb, ha nem lenne ennyire nyuszi. Van egy elégséges szintű állásuk, elégséges szintű életminőséggel. Megtakarításuk az mondjuk nincs, mert a félrerakott pénz elmegy az évi egy db buszos nyaralásra görögbe, vagy egy balatoni hétvégére. És ennyi.
Néha ezek az emberek érzik, hogy lehetne jobb is, de aztán gyorsan elhessegetik maguktól ezeket a gondolatokat, nehogy változtatni kelljen, meg kockáztatni. Mit mondanál a 10 évvel ezelőtti önmagadnak amúgy, ha lenne lehetőséged üzenni? Megdicsérnéd, mert jó így minden, ahogy van, vagy inkább küldenél neki két hatalmas pofont, hogy kapjon már észbe?
Ha az utóbbi, akkor én azt mondom, hogy állj oda majd a tükör elé, és adj magadnak két pofont (olyan igazit, normálisat) mert ezt most valóban a jövőbeli önmagad küldi neked… Ha változtatni szeretnél, változtass! Légy bátor, hajrá!

4. Ne zsibbaszd feleslegesen szét az agyadat!
Én sem vagyok nomád, használom a Facebookot, meg még pár hasonló oldalt. De nem ment el az eszem, hogy állandóan ezeken lógjak. Inkább tanulok, képzem magam, szakmai blogokat, könyveket olvasok, hogy ma okosabb legyek, mint tegnap voltam, és holnap okosabb legyek, mint ma vagyok.
“Minél többet olvasol, annál butább lesz az ellenséged.” /Szun Ce /


031-halozatot-epitenek.jpgAmúgy meg indulj neki és fedezd fel a normális netet. Teszteld magadat (csinálj pl. egy “Mensa” IQ tesztet), képezd magad, millió meg egy lehetőséged van ara, hogy az idődet ÉRTELMESEN töltsd el az interneten is.
A gazdagok gazdagodnak, a csórók meg éjjel-nappal hülyeségeket néznek a neten, és mennek fizetéskor lottózni. Ennyi. Ha gazdagodni szeretnél, akkora lottóval nulla eséllyel gazdagodsz meg. Hidd el, hogy a lottózásból nem te leszel az, akinek sok pénze lesz. Az álmodozás helyett kezdd el képezni magad most!

Mert Kiyosaki nem véletlenül mondta: "A gazdagok kapcsolatokat és hálózatot építenek, mindenki más meg munkát keres."

5. Ne várd a szádba repülő sült galambot!
Van pár jó ötletem, értek is ahhoz, amit csinálok. Segítek másoknak, hogy elérjék az interneten a céljaikat, és közben a saját célom is megvalósul. A világ tele van sikertörténetekkel, de bolond vagy, ha azt hiszed, bárki el fogja neked árulni konkrétan, hogy miből gazdagodhatsz meg. Én sem teszem. Miért is tenném? Viszont ha velem dolgozol, akkor bizony megtanítom neked hogyan tedd ezt meg?
Azt elmondom, hogy rengeteg ember lett durván gazdag a közelmúltban, és gazdagodik meg ebben a pillanatban is. Mások meg, akik másokat okolnak a helyzetükért, elszegényednek. A gazdagoknak az agyuk jár és a kezük, a szegényeknek meg a szájuk. Na, most ez változhat, de attól függ, hogy kész vagy-e tenni, áldozatokat hozni magadért, a családodért, a jövődért.
Ha igen, akkor mostantól az agyad és a kezed járjon, ne a szád! Ha más panaszkodik, te ne panaszkodj, inkább örülj, hogy egy lehetséges vetélytárssal kevesebb van a világon. Szóval, használd az agyadat. Találd ki, hogyan oldj meg olyan problémákat, amiket eddig senki nem tudott megoldani, és csinálj belőle pénzt. A meggazdagodás titka a problémamegoldás. Agyalj, dolgozz, agyalj, dolgozz – hajrá!

6. Ne csak másokat másolj!
Ha mindig csak másokat követsz, egész életedben hátsókat fogsz bámulni. És itt most ne csinos hátsókra gondolj, hanem nagy, böszme, gusztustalan, büdös, undorító hátsókra. Ha csak mások másolásában gondolkodsz, kénytelen vagy mindig utánuk kullogni, és csak az jut neked, amit ők hátrahagynak. Ezért szakíts a hagyományokkal, merj eredeti lenni! Itt természetesen nem arról beszélek, hogy a jól bevált módszereket ne használ. Sőt nagyon fontos, hogy ne akard feltalálni a spanyol viaszt. De!
Tedd meg, amit mások nem mernek, légy korszakalkotó és kreatív, innovatív. Ne csak mások megoldásait használd, hanem találj ki TE is új megoldásokat. Ez a siker és a gazdagság titka!

7. Ne másoknak élj!
037-merre-menj.jpgFél óráig készülődsz a tükör előtt, mielőtt elindulsz otthonról? Tökéletes akarsz lenni, mert hogy “mit gondolnak mások”? Elárulok egy titkot: nagy ívben letojják. A normálisabb emberek eleve nem a külsőd alapján ítélnek meg. Akik meg igen, azokat meg túlságosan leköti a saját külsejük ahhoz, hogy veled foglalkozzanak. Ugyanígy van az élettel is. Ostobaság mások elvárásai szerint élni. Soha ne engedd, hogy olyan emberek mondják meg, hogy merre menj, akik még nem indultak sehova!

“Nagy a fű, fáradt is vagyok, de lenyírom, mert, mit szólnak a szomszédok…” Kit érdekel? Ez maximum téged zavar. (Zárójelben jegyzem csak meg, hogy amit szerinted mások gondolnak rólad, azt valójában te gondolod magadról.) Az életed akkor lehet bőséges, gazdag, ha a másoknak való megfelelés helyett a saját utadat járod, mert amúgy a szomszédodnak rohadtul nem fog tetszeni, hogy szebb autód lesz, a gyerekeid jobb iskolába járnak, és neked medencéd van, ő meg megy aszalódni a strandra. Persze ha neked fontosabb mások lelki világa, akkor maradj meg azon a szinten, ahol most vagy. Ennyi.
A gazdagság, a siker fejben dől el. Abból indul ki minden, ahogy a világot és a benne élőket szemléled. A világ lehet bőségkosár, de lehet pokol is. Ha az előbbi vonz jobban, akkor a helyzet egyszerű: gyorsan dobáld ki a szemetet a fejedből, töltsd meg értékkel és légy mielőbb gazdag!

Szedd össze magad, és SOK SIKERT!