Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Másolódás egyszerűen?

2015.12.29

A másolódás törvénye – azaz miért ne te beszélj?

Amennyiben csapatot építesz, akkor bizony rengeteg információt kell megjegyezned, hogy tovább tudd adni másoknak is. Van egy jelenség az információ átadással kapcsolatban, amit most megosztok veled is. Könnyen lehet, hogy már hallottál róla, de akkor is érdemes újra feleleveníteni és értelmezni.

120-masolodas.jpgTételezzük fel, hogy van egy ember, mondjuk én, és tételezzük fel, hogy én mindent tudok, amit tudni lehet. Tételezzük fel, hogy én vagyok a cspatom nagymestere. 100%-át tudom annak, amit tanítok, a legnagyobb szakértő vagyok! Persze nyilvánvaló, hogy annyit nem tudok, hiszen folyamatosan tanulok.

Szóval olyan nincs, hogy mindent tudok, nincs, de tételezzük fel, hogy átadom neked a szükséges infók 100%-át. És neked nagyon jó memóriád van. És a jó memóriáddal, no meg azzal, hogy szuper képességeid vannak a figyelmet tekintve (ami max. néhány percig tart.), egy nagyon jó és igazán fantasztikus memóriával te emlékszel az elhangzottak 50 százalékára. Megjegyzem, ez általában csak 5-10% szokott lenni.

De menjünk tovább. Ma megkapod és te továbbadod valaki másnak azzal a magabiztossággal, hogy te mindent tudsz. De mi a probléma ezzel? Nem tudsz mindent, csak az 50 százalékát a teljes információnak. Na most ez az új ember mennyire fog emlékezni abból, amit te elmondtál neki?

Mondjuk hogy ő is iszonyatosan jól figyel és állati jó memóriával rendelkezik, és emlékszik annak az 50 százalékára amit tőled hallott. Most hol is tartunk? Ez az ember már nem lesz annyira hatékony, hiszen az üzletét annak az információnak a 25 százaléka alapján működteti, ami eredetileg megvolt és átadásra került.

Aztán ő van olyan szerencsés, és valahogyan még ezzel a hiányos információval is sikerül neki megtalálnia egy-két embert. Feltételezzük, hogy a fent említett embereknek szuper jó a memóriája. De egyszerűen nincs olyan csoportja az embereknek akik felére emlékezni fognak annak, amit hallottak egy nap alatt. Ilyen nincs. Megkérdezheted akármelyik trénert, bárkit aki tanít valamit. 5 százalékára fog emlékezni a hallottaknak.

És újra és újra és újra és újra át kell venned és meg kell tanulnod. Tehát ez az egész csak feltételezés. Nos ez az ember a helyes információ 12,5 százalékával gazdálkodik.

Mit csinál? Ismerkedik, borzalmas, betanult, hiányos szöveggel hívja fel ismerőseit, és szórólapokat dobál be postaládákba, meg hasonló felesleges dolgokat tesz az üzlete növekedéséhez.

Szóval itt ez a szerencsétlen ember és ez is továbbadja – tudod, a példában mindenkinek elképesztő a memóriája, így ez a szegény manus megpróbálja az üzletét 6,25 %-nyi információ alapján működtetni.

Mitől van a csapatépítésnek rossz híre?

Ezektől az emberektől, akik hiányos információ alapján, kétségbeesetten kapkodnak össze-vissza.

Szóval, amikor folyamatosan szakértő próbálsz lenni, akkor az történik, hogy olyan szervezeted lesz, aminek esélye sem lesz ezt felülmúlni. Nem lesz, és kész!

023-csinald-pontosan-azt.jpgAzonban ha máshogy közelíted meg a dolgokat és kiveszed magad a képből…

A siker elérése egyszerű! Keress valakit, aki már elérte azt, amit te szeretnél, és csináld pontosan azt, amit ő. 

Tehát akkor amikor az emberek téged kérdeznek, akkor te csak félreállsz, és az embereket rácsatlakoztatod az információ 100 százalékára.

Ennek vannak előnyei. Tudod ha két dolog közül kell választanom, az egyik hogy mindent mindenkinek elmagyarázok, a másik, hogy eszközöket és egy rendszert használok, akkor én minden esetben az utóbbit választom.

122-a-te-dontesed.jpg

Ha valakivel találkozom az utcán… és megkérdezi:

Pali, látom a Facebookon, hogy valami üzlettel foglalkozol, milyen üzlet az?”

Akkor én SOHA, de SOHA nem beszélek neki ott helyben az üzletről. Elkérem az email címét vagy Facebookon átküldöm neki ennek az oldalnak a linkjét, és “ráteszem” a rendszerre. Ráteszem arra a forrásra, ami az információk 100%-át tartalmazza. És majd dönt. Mert hiszek benne és abban, hogy képes meghozni döntéseket nyomás hatása nélkül is.

Arról nem beszélve, hogy egy csomó időt és energiát megspórolok magamnak és neki is. Inkább javaslom azt, hogy ezen a weboldalon ismerkedjen meg az alapokkal és én már majd csak a profi részeket teszem hozzám, mint sem feleslegesen nyaggassam.

Szóval azt javaslom, hogy te is alkalmazd ezt, ha tényleg szabad akarsz lenni!
Ugye milyen egyszerű?

Amennyiben kíváncsi vagy arra, hogy a csapatommal mit és hogyan dolgozunk, akkor Kattints IDE!